#1 2021-06-06 08:29

skiwi
Member
Registered: 2009-06-15
Posts: 26

Replace rule "-9" matching "9"

Please see the attached image for the rule

4) Replace: Replace first "-9" with "- 09" (skip extension)

Renamer appears to change the original file name "p 08 - 09.jpg" to "p08 - 0-09.jpg"

yet the string "-9" does not appear in the original file name.

Showing rule

Last edited by skiwi (2021-06-13 04:19)

Offline

#2 2021-06-26 11:52

Stefan
Moderator
From: Germany, EU
Registered: 2007-10-23
Posts: 1,078

Re: Replace rule "-9" matching "9"

skiwi wrote:

Please see the attached image for the rule

4) Replace: Replace first "-9" with "- 09" (skip extension)

Renamer appears to change the original file name "p 08 - 09.jpg" to "p08 - 0-09.jpg"


Not for me.
It is possible a problem with your first three rules.








 


Please see HELP and MANUAL in Wiki for more info.
If ReNamer had helped you, please donate a coin to Denis or buy a Pro license for commercial use. (Lite vs Pro)

Offline

#3 2021-07-11 04:39

skiwi
Member
Registered: 2009-06-15
Posts: 26

Re: Replace rule "-9" matching "9"

Example of rules not working correctly

Here is another example illustrating the problem

Last edited by skiwi (2021-07-11 04:40)

Offline

#4 2021-07-11 09:50

den4b
Administrator
From: den4b.com
Registered: 2006-04-06
Posts: 3,144

Re: Replace rule "-9" matching "9"

Can't reproduce your issue.

See a quick demo below:

mini_renamer-topic-2771.png

Please try to reproduce your issue with an isolated instance of ReNamer, with minimal modifications. You can simply unpack a fresh copy of the portable version of ReNamer into a temporary folder.

Offline

#5 2021-07-25 07:52

skiwi
Member
Registered: 2009-06-15
Posts: 26

Re: Replace rule "-9" matching "9"

Done with the latest version of Renamer Portable.
Only 1 rule.
Showing Renamer output

Offline

#6 2021-07-25 07:59

skiwi
Member
Registered: 2009-06-15
Posts: 26

Re: Replace rule "-9" matching "9"

An example with Replace first rule
2021-07-25-18_52_55-ReNamer-Pro.png

Last edited by skiwi (2021-07-25 08:57)

Offline

#7 2021-07-26 05:59

den4b
Administrator
From: den4b.com
Registered: 2006-04-06
Posts: 3,144

Re: Replace rule "-9" matching "9"

Still can't reproduce your issue with visually same filenames and the same rename rule.

Something odd is going on with your setup. There may be some magic Unicode characters involved.

First, try to create two empty files and name them as follows:

1990-07-00 07.00 MA-00 000001ch.jpeg
1990-08-00 00.00 MA-00 000002ch.jpeg

Copy and paste the names from the snippet above, not from your original files, it is important!

Try to reproduce the issue with these dummy files.

Additionally, please add your original files to ReNamer and export the filenames using the "Export file paths and new names" option from the Export menu. Please email the resulting file without modifying it. You can find the email address in the About dialog.

Offline

#8 2021-07-26 09:25

skiwi
Member
Registered: 2009-06-15
Posts: 26

Re: Replace rule "-9" matching "9"

Export sent as requested thanks.
I created a new file and attempted to rename it, it seems there may be no hidden characters.
Screenshot-2021-07-26-202246.png

Offline

#9 2021-07-27 06:24

den4b
Administrator
From: den4b.com
Registered: 2006-04-06
Posts: 3,144

Re: Replace rule "-9" matching "9"

Thank you for sending the export file.

Unfortunately, it did not help us reproduce the issue. That is very puzzling.

I presume you are using the latest version of ReNamer 7.3? If not, please try the latest.

With your portable version, please close ReNamer and then delete the "Settings.ini" file and the "Presets" folder, if it exists. Then, create those dummy files manually (remove/move the originals if they conflict by name). Open ReNamer, add the dummy files, add the problematic rule manually (do not load it from presets). Confirm that your issue still occurs. Save your renaming rule in a new preset and send the preset file by email please. You can find the preset file in the "Presets" folder.

So far it appears that the issue is caused by external interference, possibly other software, but it is unclear how that could happen. Please attempt to reproduce your issue on a different computer, using ReNamer Lite (no need to register it).

Offline

Board footer

Powered by FluxBB